top of page

Jessica Kennedy

Jessica Kennedy stamt uit een artistiek gezin van kunstenaars, acteurs en musici, studeerde lichte muziek aan het Hilversums Conservatorium bij Deborah Brown. Daarnaast volgde zij ook een dansopleiding (R.A.D.) in de stijlen klassiek, jazz, modern, tapdance en showballet. Als zangeres/danseres werkte zij mee aan talloze shows en evenementen, voor televisie en in het theater.

Jessica maakte o.a. deel uit van de Fantasy World-Dinnershow (leading-lady en presentatie), The Passadena Dream Band en de Jody's Singers, en deed o.a. backing-vocals bij het Metropole Orkest, voor onder meer het Nationale Songfestival en artiesten als Rob de Nijs, Marco Borsato, Ruth Jacott, Anita Meyer, Lou Rawls e.v.a.In Zij verrichtte ondertussen talloze studio- en sessiewerkzaamheden, waarbij zij samenwerkte met mensen als Stormvogel, David de Marez Oyens, Joost Lijbaart, Jan Reinen e.v.a.

Met dat curriculum trad zij toe tot Sisters, de vocal-act met vier zangeressen, waarmee zij de grand-theatertour 'Sistermania' deed en de gelijknamige CD opnam. Als solozangeres werd Jessica in 2003 gevraagd om een CD te maken met werk van Gershwin, met begeleiding van The London Philharmonic Orchestra. Tegenwoordig is 'Jazzy K' als leadzangeres actief in de band Res-Q en in sessie-verband. Verder doet zij veel werk voor commercials, geeft zij zangles aan de Gooische muziekschool in Bussum en in Baarn.

Ze geeft zangworkshops voor kinderen (basisschool en middelbaar onderwijs) en volwassenen (popkoren en bedrijfsevenementen) en is tegenwoordig ook druk doende met haar praktijk voor stressbeheersing, zij heeft hiervoor de opleiding¨stressbeheersing¨ met succes afgerond. De cursus “Stressbeheersing i.c.m. met zangles/ademhaling/ontspanning” behoort tot een gloednieuw project van “FF Zinge”.

bottom of page